zensteel logo mobil

zensteel logo

Napelem panelek rögzítése cserepeslemezre

Újabban egyre többször használnak cserepeslemezeket tetőfedéshez új építésű házaknál és felújításoknál is. A fotovoltaikus panelmodulok ilyen tetőburkolatra történő felszerelése mini sínnel történik, melynek hossza általában 300 és 400mm között mozog. A rendszer masszív, a kevés szerkezeti elemnek köszönhetően egyszerűen és gyorsan szerelhető.

Cégünk a tetőfedő és csarnok építő anyagok gyártása és kereskedelme során szerzett tapasztalataira alapozva vezette be új termékcsaládját a napelem rögzítéstechnikai elemeket.

Kínálatunkban elérhetők a napelem panelek rögzítéséhez szükséges univerzális elemek, amelyek időtállóságát a rozsdamentes és alumínium alapanyagok garantálják. 

Napelem tetőkampók

A napelem tartó tetőkampók olyan tartóelemek, amelyeket napelemek felszereléséhez használnak tetőkre, falakra, vagy más felületekre. A kampók kialakítása lehetővé teszi, hogy a napelemeket biztonságosan és stabilan rögzítsük.

Napelem szerelősínek

A napelem tartó sínek a napelemek rögzítésére szolgálnak és azokat az optimális pozícióba állítják a napfény irányában. Általában alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készülnek, és lehetnek rögzített vagy állítható kialakításúak.

Napelem leszorítók

A napelem leszorítók olyan szerkezetek, amelyeket a napelemek rögzítéséhez használnak tetőkre vagy más felületekre. A leszorítók egyik oldala a tetőre van csavarozva, míg a másik oldalán található "C" alakú fül pedig átfogja a napelemet és a leszorító csavarral rögzíti azt a tetőre.

A rögzítés menete

Az előrefuratolt síneket bi-metal csavarokkal rögzítjük a lemez hullámok tetején. A csavar egy lépésben fúr, alakítja ki a menetet és rögzít. A megfelelő rögzítés érdekében a szükséges acéllemez vastagsága 0.5mm.

A modulokat a sínekre fektetjük, majd a sínbe illeszkedő csúszóanyával, a köztes vagy szélső leszorítókkal és az imbusz csavarokkal megfelelően rögzítjük.

napelem cserepeslemezen

A rendszer előnyei:

  • a rögzítés a fém tető roncsolása nélkül történik a speciális csavaroknak köszönhetően
  • a sín rugalmasan alkalmazható sokféle cserepeslemez profilon
  • gyors és egyszerű szerelés

Napelem panelek rögzítése trapézlemezre és szendvicspanelre

A napelem modulok rögzítése trapézlemezhez és szendvicspanelhez hasonlóképpen történik, mint a cserepeslemezhez. Itt a lemez bordakiosztásának megfelelően vagy mini sínt, vagy több méter hosszú szálakat használnak ott, ahol a 300-400 mm hosszú mini sín rövidnek bizonyul.

Az előre furatolt sínek rögzítése bi-metal csavarokkal történik a bordák tetején. A csavar egy lépésben fúr, alakítja ki a menetet és rögzít. A megfelelő rögzítés érdekében a szükséges acéllemez vastagsága 0.5mm.

A modulokat a sínekre fektetjük, majd a sínbe illeszkedő csúszóanyával, a köztes vagy szélső leszorítókkal és az imbusz csavarokkal megfelelően rögzítjük.

napelem trapezlemezen 2

A rendszer előnyei:

  • a rögzítés a fém tető roncsolása nélkül történik a speciális csavaroknak köszönhetően
  • a többféle hosszúságú sín lehetővé teszi, hogy minden trapézlemezre és szendvicspanelre rögzíthető legyen a napelem modul
  • gyors és egyszerű szerelés

További blogcikkek

Készletes akció tatai telephelyünkön

Tatai telephelyünkön készletes trapéz- és cserepeslemez akcióval várjuk szeretettel vásárlóinkat, a készlet erejéig!

Felkerültünk a budapesti kis- és középvállalatok TOP 100-as listájára

Fantasztikus hírünk van! Vállalatunk - a TRM Pro Kft- felkerült a budapesti kis- és középvállalatok TOP 100-as listájára! Büszkék vagyunk rá, hogy ebben a kihívásokkal teli időszakban is sikerült tovább fejlődni, növekedni és évről-évre egyre jobb eredményeket elérni.

Tippek árajánlatok összehasonlításához

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan érdemes áttekinteni a vásárlás előtt kapott információkat és ismertetjük; mire kell odafigyelnünk tudatos vásárlóként, ha különböző árajánlatok összehasonlításáról van szó.

1 millió forint értékben adományoztunk tetőfedő elemeket a HEROSZ állatotthon részére

ADNI JÓ! - A Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület 1992-óta működteti székesfehérvári állatotthonát, ahol átmenetileg gondoskodnak a gazdátlanná vált állatokról, míg új, szerető otthonra nem találnak. Sajnálattal értesültünk róla, hogy decemberben a HÉROSZ Állatmenhely több épületében is hatalmas kár keletkezett a csapadékos időjárás következtében. Mivel a tetőszerkezet erősen megrongálódott, a falazat is ázni kezdett.

Tóth Zoltán a Leader of The Year TOP10 jelöltjei között

Vannak alkalmas cégek és vezetők, vannak a jól teljesítő cégek és vezetőik, és vannak a kiemelkedően teljesítő vállalkozások, és azok vezetői. Utóbbiak közül választja meg a Bizalmi Kör – Vezetői Klub minden évben azt az egy személyt, aki az adott évben az Év vezetője lesz. A versenyt cégmérettől függően, több kategóriában meghirdetik, a jelöltek köre pedig fokozatosan szűkül, hiszen a Leader of The Year cím tulajdonosa csak egyetlen személy lehet.

Új telephelyünk nyílt Tatán - Zensteel Szendvicspanel Centrum

Augusztus 21-én hétfőn megnyitotta kapuit új telephelyünk Tatán, a Zensteel® Szendvicspanel Centrum, ahol óriási szendvicspanel készlettel és a teljes termékpalettánkkal várjuk az érdeklődőket. Értékesítő kollégáink egyedi személyre szabott árajánlatot készítenek az érdeklődők számára!

EU védjegyet szerzett a Zensteel® és a DAKO®

Ahogyan azt már cégünk megalapításakor is kitűztük célként magunk elé, a Zensteel® márkanevet nem csupán a hazai, de az európai piacon is a kiváló minőségű acéltermékekkel kívánjuk azonosítani.

Tizenkét óra és tizenhat perc folyamatos flow-élmény

Vállalatunk ügyvezető igazgatója, Tóth Zoltán a közelmúltban teljesítette élete első hosszútávú Ironman triatlonját (3,8 kilométer úszás + 180 km kerékpározás + maratonfutás) az ausztriai Klagenfurtban. Interjúnkban a verseny és az odáig vezető felkészülés mellett szót ejt arról is, milyen párhuzamokat lát a sportolás és a mindennapi munka, a cégvezetés kihívásai között, de kiderül az is, hogy az átlagember számára szinte felfoghatatlan teljesítmény közepette sem felejtette el „szakmai szemmel” figyelni a pálya környékét.

2023-ban is megkaptuk a Pénzügyileg Stabil Vállalkozás minősítést

A Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján. Így került kiválasztásra cégünk, a TRM PRO KFT. is, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike.

A DAKO kerítéselemek TOP 6+1 előnye

DAKO acél kerítéselemeink számos előnnyel rendelkeznek. 6+1 fő előnyük a következő:

Acélos kitekintés

Az acél nemcsak korunk építőanyaga, de számos érdekességet tartogat, ami talán nem mindenkinek ismert. Mivel ez a szép és végtelenül sokrétű anyag szinte minden termékünkben jelen van, úgy gondoltuk, érdemes megosztanunk róla néhány tényt.

Szendvicspanel - korunk építőanyaga

A szendvicspanel túlzás nélkül korunk építőanyaga, szinte nem lehet belőle annyit gyártani, amennyire igény van. Bár a TRM Pro nem gyártja ezeket, a forgalmazás terén, kereskedőként az egyik legerősebbek vagyunk a régióban. Bár nekünk a szendvicspanel, mint termék a mindennapok része, azért érdemes róla szólni néhány szót, mert nem véletlenül lett túlzás nélkül korunk építőanyaga.

Ár-érték arányban vezetünk: Zensteel megoldások az agrárium számára

A magyar tulajdonú TRM Pro Kft. és kifejezetten a hazai igények kiszolgálását szem előtt tartó Zensteel márka néhány év alatt emelkedett az építőipari lemeztermékek gyártóinak élvonalába. A cég és a két tulajdonos-ügyvezető, Máté János és Tóth Zoltán kifejezett szándéka, hogy a legjobb ár-érték arányú megoldásokat gyártsák a piacon. Kitűzték maguk elé, hogy a TRM Pro legyen a hazai agráriumban dolgozók, gazdák egyik elsődleges választása, alapértelmezett partnere, ha új gazdasági épületek építéséről vagy régiek felújításáról van szó.

A zöld energia rejtett eleme: a napelem tartószerkezet

A napelemtáblák és az általuk elérhető energia az utóbbi években mind inkább felértékelődik, és úgy tűnik, a jogi környezet is stabilizálódik a háztartási kiserőművek körül. Sokan emiatt fejből tudják az egyes gyártók tábláinak előnyeit, vagy az invertermárkák tulajdonságait. Jóval kevesebb szó esik azonban a tartószerkezet elemeiről, amelyek létét, funkcionalitását mindenki adottnak veszi.

Viszlát, vetemedett, hámladozó deszkák!

Hello, gondozásmentes DAKO kerítéscsalád! Eddig felemás érzésekkel vártuk a tavaszt, majd aggodalommal teli tekintettel figyeltük a nyári időjárás szélsőségeit, végül pedig szorongva szimatoltunk bele az őszbe, hiszen ezek a csodálatos évszakok rendre csak hosszú és bosszús munkaórával ajándékoztak meg minket a kertben. De ennek vége!

Látogass el a Construmára és keresd Zenman kihagyhatatlan tető ajánlatait!

Tavalyi, nagysikerű kitelepülésünk után idén is kilátogatunk a budapesti Hungexpo területén megrendezendő Construma kiállításra, amely kétségkívül az egyik legnagyobb építőipari rendezvény Magyarországon. Ügyfeleink visszajelzései és az előző alkalommal gyűjtött tapasztalataink nyomán jó néhány újdonsággal készülünk a március 29-én kezdődő eseményre, ahol egyebek mellett szuper tetőfedő-ajánlattal várjuk a kedves érdeklődőket.

Agrárcsarnokok felújítása ‒ mindig megéri, főleg a Zensteel termékeivel.

Az agrárium sok szempontból érzékenyebb terület, mint a gazdaság más ágazatai, mivel elsősorban élelmiszer-előállítással foglalkozik. Ez az egyik oka annak, hogy a mezőgazdasági épületek megfelelő állapota sok tekintetben meghatározza a benne tárolt áruk, eszközök állapotát is. Azoknak, akik ebben az ágazatban dolgoznak, nem kell hosszasan ecsetelni, hogy egy beázó gabonaraktár, egy nem megfelelő állapotú, kártevők által átjárható, rosszul szigetelt falazat vagy padló milyen, akár milliós károkat tud okozni az áru értékében.

Fenntarthatósági jelentés készítése és vállalati fenntarthatóság

A nyilvános, tőzsdén jegyzett cégektől elvárja a szakmai közvélemény és a befektetői társadalom, hogy tegyék egyértelművé, milyen irányítási modellt követnek, és hogyan valósul meg ennek a gyakorlati alkalmazása. KKV-k esetében ez nem kötelező, de a példaértékű, előremutató és modern gondolkodású vállalatok elkötelezetten hisznek ennek jelentőségében. Cégünk a TRM Pro Kft is így gondolja, a vállalati fenntarthatóság mellett tette le a voksát.

Fenntarthatósági szempontok ingatlanfelújításhoz: tetőkorszerűsítés

A Zensteel a jövőbarát megoldások támogatója, ezért mindenkit arra ösztönzünk, hogy még idejében vágjon bele ingatlana korszerűsítésébe, amihez a legtöbb terméket és kiegészítőt cégünktől is be tudja szerezni. Bemutatjuk, hogyan segítjük a magyar cégeket és háztartásokat a fenntartható korszerűsítések tervezésében és kivitelezésében!

Hogyan lesz az idő pénzzé a ZenSteel megoldásaival?

Az építőipar két örök mantrája a technológia és a hatékonyság, egy sikeres terméknek pedig mindkettőben jónak kell lennie ahhoz, hogy valóban népszerűvé váljon a kivitelezők és a szakemberek körében. Mivel ezt a TRM Pro Kft.-nél is jól tudjuk, meghatározó építőipari márkánk, a ZenSteel termékeit eleve úgy alakítottuk ki és gyártjuk, hogy ne csak tartósak legyenek, hanem a lehető legegyszerűbben installálhatóak is, hulladék és felesleges munka, helyszíni alakítgatás nélkül.

Infovonal / Rendelésfelvétel