Hasznos tippek a lemez vágási sérülések elkerülésére

Amikor trapézlemezzel és cserepeslemezzel dolgozunk, mindig figyeljünk az éles végekre, sarkokra és vágott élekre! Testi épségünket könnyedén megóvhatjuk, ha a tetőlemez mozgatásakor, felrakásakor védőkesztyűt használunk, így elkerülve a lehetséges vágási sérüléseket!

Lemeztermék rendelésekor készüljünk már a személyes átvételkor vagy helyszínre szállításkor is úgy, hogy a mozgatás vevő feladata, biztosítsuk a szükséges védő öltözetet (kesztyű, hosszú nadrág és felső amennyiben nem a legforróbb nyári napon vagyunk).

A már elkészült tetőt, falat vagy kerítést is biztonságosabbá (és esztétikailag szebbé) tehetjük, ha a lemezvégeket egy élhajlított szegő elemmel lezárjuk. Bővebb információ az élhajlított elemekről »

Fontos továbbá, hogy testi épségünk és ruházatunkon túl a vágott lemez darabokat is távolítsuk el a tető vagy kerítés környékéről, hiszen ezek sérüléseket okozhatnak a trapéz- vagy cserepeslemez bevonaton is.

Megelőzhetjük az esetleges sérülést azzal is, ha a trapéz-és cserepeslemez vagy acél kerítéselem rakatot nem tesszük a megszokott gyalogos útvonalra, vagy a szélek nem érintik ezeket a helyeket. Így a lábunkkal véletlenül sem akadunk bele.