3 tévhit a cserepeslemez-tetőkről, amit a ZenSteel megcáfol

Magyarországon még mindig tartja magát az erősen önkorlátozó meggyőződés, miszerint a tető, az egyet jelent a piros vagy seszínű, „ólomsúlyú” agyag- vagy betoncserép-borítással. Az építőipari trendek azonban mást mutatnak! A környező országokban már nemcsak ipari, de lakossági szinten is egyre többen szavaznak bizalmat az acélfedésnek, elsősorban pedig a cserepeslemeznek. Minden kifogás közül a három legmakacsabb tévhitet járjuk körbe írásunkban, ami egyben remek lehetőség arra is, hogy a különböző tervezői és végfelhasználói nézőpontokat megvitassuk.

Cserepeslemez: kompakt és tartós megoldás a tetőfedésben

Az országban tapasztalható felújítási láz ellenére még mindig gyakran látunk kopottas palatetőket, mohával benőtt, fakó, girbe-gurba agyagcserép fedeleket, amelyek meghullámosodott síkokkal és gerincekkel roskadoznak a cserepek soktonnás súlya alatt, hiszen a faácsolat idővel gyengül, de a cserép csak nehezebb lesz. Ezek a tetők látszólag ugyan kiállják a mindennapok terheit, de közelebbről szemlélve korántsem ilyen bíztató a helyzet. Elég egy komolyabb szél vagy hóterhelés ahhoz, hogy az elöregedett tető cserepei lezuhanjanak, vagy a szerkezet megroppanjon a súly alatt.

Velük szemben a már cseréplemezzel fedett ingatlanok mintha egy külföldi katalógusból léptek volna ki: az elegáns, színes tetők páratlan optimizmussal emelkednek a lelakott városrészek fölé, hirdetve a lemeztechnológia termékelőnyeit. Mert a modern acéltető nemcsak olcsóbb és tartósabb megoldás a réginél, de egy praktikusan bővíthető és könnyen karbantartható alternatíva is: a ZenSteel cserepeslemez tetőtermékcsalád akár 50 év biztonságos eleganciát biztosíthat otthonodnak.

1. Nem kopog, nem csattog

Sokak fejében él egy különös kép az acél szó hallatán: ami fém, az hangos, kopog, sőt kong, rideg és rozsdás. A rossz benyomást megcáfolandó vegyünk egy pillantást a ZenSteel cserepeslemezekre! A kiváló acélalapanyagból készült tetőelemeket úgy terveztük meg, hogy ne csak a dizájn szintjén, de a felhasználás legtöbb aspektusában valódi megoldást nyújtson a felhasználói igényekre. A kulcs a kiváló minőségen felül a rögzítésben rejlik – amihez minden kiegészítőt, beleértve a csavarokat és alátéteket a ZenSteeltől is beszerezhetsz. A megfelelő födémszigetelés mellett a gondosan telepített cserepeslemez-tető nem kopog, nem csattog, ha eső éri, épp olyan csendes, mint bármelyik másik technológia, csak stabilabb.

2. A cserepeslemez karbantartása roppant egyszerű

Minden tető életében eljön a karbantartás pillanata, ezért fontos, hogy olyan borítást válasszunk, amit könnyen javíthatunk, felújíthatunk. A ZenSteel cserepeslemezzel borított tetők egyik legnagyobb előnye a hagyományos megoldásokkal szemben a könnyű javíthatóság, bár erre extrém ritkán van szükség. Beavatkozás, hozzáépítés esetén nem kell a teljes tetőt megbontani, vagy a cseréphullámokat óvatosan, egyesével igazgatni, azt az érintett felület cseréjével a szakemberek gyorsan elvégezhetik. Ez az előny megmutatkozik akkor is, ha meglévő palatetődet szeretnéd felújítani, hiszen a cserepeslemez bizonyos esetekben rátelepíthető a korábbi palaborításra is, hiszen csekély súlya miatt nem kell az egyébként jó állapotú ácsolatot külön megerősíteni, vagy újraépíteni.

3. Elegáns színek, rozsda kizárva

Az egyik legmakacsabb acélborítással kapcsolatos tévhit a félelem a rozsdásodástól. Az oxidáció egy természetes folyamat, ahogyan a korrózió is, gyártóként viszont olyan garanciákat nyújtunk cserepeslemezeinkre, amikkel gyorsan megszabadulhatunk a rozsdás tető látványának félelmétől. A ZenSteel tetőket több, speciális védőrétegekkel borítjuk, amik akár 50 évig is távol tarják a rozsdát. Az elemeket kérésre a páracseppek ellen védő speciális filcanyaggal borítjuk, széles színpalettánkkal pedig igazán egyedi megjelenést biztosíthatsz ingatlanodnak.

Acélcserép a jövő borítása

Tőlünk nyugatabbra, de már a szomszédos országokban is az ingatlanépítők többségében cserepeslemezzel borítják az újépítésű házakat, és felújításkor is inkább ezt választják. Ez a trend lassan, de biztosan Magyarországon is megveti majd a lábát, mert józan gondolkodással ki utasítana el egy olcsó(bb), mégis számtalan felhasználási és karbantartási előnnyel kecsegtető tetőfedő megoldást az egyre tudatosabb mindennapokban? Az acél lesz az új, de minden szempontból jobb cseréptető, ez szinte biztos!