Tippek árajánlatok összehasonlításához

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan érdemes áttekinteni a vásárlás előtt kapott információkat és ismertetjük; mire kell odafigyelnünk tudatos vásárlóként, ha különböző árajánlatok összehasonlításáról van szó.

Általában először az árajánlat végösszegét nézzük meg, ezen túl azonban fontos, hogy az „almát az almával” hasonlítsuk össze!

Mit is jelent ez?

  1. Érdemes meggyőződni róla, biztosan ugyanazokra a termékekre kért és kapott árajánlatot?
  1. Sok esetben az egyik ajánlat tartalmazza a kiegészítő elemeket is, míg a másik ajánlatból ez kimarad és csak a fő termékre / építőanyagra kap árat az érdeklődő. A Zensteelnél minden értékesítőnk előzetesen tájékoztatja leendő vásárlóinkat a szükséges kiegészítőkről!
  1. Előfordul, hogy egy cég már a megrendelés előtt felszámít csomagolási, vagy raklap betétdíjat. Ha nem kap előzetes információt egyéb költségekről, érdemes rákérdezni!
  1. Acéllemezekből gyártott termékek esetében rendkívül fontos az anyagvastagság! Jelentős minőségi különbség van például egy 0,4 mm-es vagy 0,5 mm-es anyagvastagságú építőelem között, mely a felhasználási területet is befolyásolhatja.
  1. Amennyiben szállítással kért árajánlatot, nézze át, - valóban fel van-e tüntetve a szállítási költség. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy a feltüntetett szállítási cím megfelelő-e.
  1. Az acéllemez termékek sok esetben fordított ÁFA tartalmúak, ami azt jelenti, ha cégként vásárol, a termék NETTÓ áron kerül értékesítésre. Mindenképpen nézze meg, hogy nettó vagy bruttó árakat adtak meg az árajánlatban!
  1. Az egyik legtöbbször félreértelmezett adat a mértékegység! Míg az egyik értékesítő folyóméterben ad meg egy termék árat, a másik ugyanazt a terméket darabáron, vagy négyzetméterben tünteti fel. Ez például egy kétméteres gerincelem esetében sokszor megtévesztő lehet az árak összehasonlításakor.

Reméljük hasznos Zensteel -Tippekkel tudtunk szolgálni a legközelebbi vásárláshoz!